Останнім часом дубайський шоколад б’є всі рекорди по популярності. Зараз його можна як придбати, так і приготувати вдома. Все нове вабить українців й тому, вже чимало громадян спробували такий шоколад.
Однак, спершу треба знати, скільки можна східних солодощів, щоб не нашкодити здоров’ю, повідомляє stronazdrowia.pl.
З чого готують дубайський шоколад?
Дієтолог Олівія Понятовска розповіла, що до дубайського шоколаду входить молочний шоколад, вміст какао має бути близько 40-45%, фісташкової пасти та тонких смужок тіста катаіфі. Також в залежності від рецепту в його склад можуть входити рослинні жири, паста тахіні, білий шоколад. Поживні компоненти можуть відрізнятися в залежності від виробника і типу добавок.
Однак, як правило, це висококалорійний продукт, що містить в основному жири й які, зазвичай, насичені, а також прості вуглеводи. Він також складається з невеликої кількості білка, в основному з горіхів і молока, яке входить до складу шоколаду. Дубайський шоколад має більше калорій, ніж молочний або темний, в основному, через добавки.
Калорійність варіюється від 500 до 700 ккал на 100 г. Наприклад, класичний молочний шоколад зазвичай має близько 530 ккал на 100 г, а темний – близько 550 ккал на 100 г.
Щоб не нашкодити здоров’ю, рекомендується вживати на день лише 20-30 г шоколаду, що відповідає кільком кубикам. Така кількість дозволить насолодитися смаком такого шоколаду без зайвих калорій та цукру. Якщо людина фізично активна, дозволяється й більша норма цих солодощів.
Нагадуємо, українцям не радять вживати улюблене печиво