Стало відомо, скільки українські ресторани заробили на продажу великодніх пасок 

Українці попри війну дотримуються традиційних церковних свят. Нещодавно відзначався Великдень й одним з атрипубтів свята є великодня паска.  

Українські ресторани підрахували в Telegram-каналі Реве та стогне ресторатор, скільки заробили на великодніх пасках. 

Про яку суму йде мова?

Минулого тижня ресторатори продали більш ніж 400 тисяч великодніх пасок. При цьому, пропонувалися на продаж паски різних видів. Однак, найпопулярніша була класична паска – її купували в 42% випадків, сирну – 15%, з цукатами – 14%, шоколадна – 12%, пряжена – 8%, інші види пасок – 8%. З незвичних пасок пропонували також дубайську, снікерс і навіть на суші-паску. 

Вказується, що в Києві середня вартість великодніх пасок становила 169 грн. При цьому, в Рівненській області були найвищі ціни на паску – в середньому їх продавали за 315 грн. Трохи дешевші ціни на паски були в Волинській області – 247 грн, в Житомирській – 205 грн. Повідомляється, що найдешевші паски продавали в Херсонській області – 79 грн, в Дніпропетровській – 91 грн, в Чернігівській – 95 грн.  

Які види пасок продавали. Фото: Telegram

Підраховано, що загалом за тиждень перед Великоднем в країні було продано українськими ресторанами 56 тисяч пасок. Загальна їх вартість становила понад 65 мільйонів гривень. Найбільший попит на паски був в п’ятницю. Такі підрахунки проведено на основі отриманих даних від 3600 клієнтів, які пропонували на продаж такий продукт. 

Нагадуємо, ми писали, що опитування показало, як війна змінила релігійні настрої українців

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *