Люди, що слідкують за фігурою чи дотримуються дієти, але люблять солодке, обирають менш калорійні кондитерські вироби. Вважається, що печиво “Марія” є дієтичним, тому його часто обирають українці.
Однак, як виявилося, це печиво не таке вже й корисне, повідомляє РБК-Україна.
Що в ньому знайшли небезпечного?
Щоб зрозуміти, чому експерти висловили занепокоєння стосовно вживання печива “Марія”, слід вивчити його склад. Хоча виробники використовують різні рецептури, але склад у всіх однаковий. Печиво готують з пшеничного борошна вищого гатунку, цукру, маргарина чи рослинних жирів, води, додають патоку або інвертний сироп, розпушувачі, сіль, ароматизатори, емульгатори.
Експертам в цьому складі якраз не подобається вміст цукру. Хоча й печиво має нейтральний смак, цукру в ньому багато. Слід знати, що регулярне вживання продуктів з високим вмістом цукру пов’язане з підвищеним ризиком розвитку ожиріння, діабету 2 типу, серцево-судинних захворювань та карієсу.

Тому, в великих кількостях таке печиво не слід вживати дітям, так як це може сформувати у них неправильні харчові звички, а також призвести до проблем зі здоров’ям в майбутньому.

Також печиво “Марія” потрапило до антирейтингу ще й через вміст трансжирів. Наукові дослідження доводять, що трансжири негативно впливають на серцево-судинну систему. Через них збільшується рівень “поганого” холестерину (ЛПНЩ), а це значно збільшує ризик розвитку атеросклерозу, інфаркту та інсульту.
Саме тому Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендує повністю виключити трансжири з раціону.
Нагадуємо, що в Україні можуть ввести обмеження на продаж енергетиків