Улюблене печино українців виявилося не таким вже й безпечним 

Люди, що слідкують за фігурою чи дотримуються дієти, але люблять солодке, обирають менш калорійні кондитерські вироби. Вважається, що печиво “Марія” є дієтичним, тому його часто обирають українці. 

Однак, як виявилося, це печиво не таке вже й корисне, повідомляє РБК-Україна. 

Що в ньому знайшли небезпечного?

Щоб зрозуміти, чому експерти висловили занепокоєння стосовно вживання печива “Марія”, слід вивчити його склад. Хоча виробники використовують різні рецептури, але склад у всіх однаковий.  Печиво готують з пшеничного борошна вищого гатунку, цукру, маргарина чи рослинних жирів, води, додають патоку або інвертний сироп, розпушувачі, сіль, ароматизатори, емульгатори. 

Експертам в цьому складі якраз не подобається вміст цукру. Хоча й печиво має нейтральний смак, цукру в ньому багато. Слід знати, що регулярне вживання продуктів з високим вмістом цукру пов’язане з підвищеним ризиком розвитку ожиріння, діабету 2 типу, серцево-судинних захворювань та карієсу.   

Печиво “Марія”. Фото: paralleli.if.ua

Тому, в великих кількостях таке печиво не слід вживати дітям, так як це може сформувати у них неправильні харчові звички, а також призвести до проблем зі здоров’ям в майбутньому. 

Склад печива “Марія”. Фото: скриншот РБК-Україна

Також печиво “Марія” потрапило до антирейтингу ще й через вміст трансжирів. Наукові дослідження доводять, що трансжири негативно впливають на серцево-судинну систему. Через них збільшується рівень “поганого” холестерину (ЛПНЩ), а це значно збільшує ризик розвитку атеросклерозу, інфаркту та інсульту. 

Саме тому Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендує повністю виключити трансжири з раціону. 

Нагадуємо, що в Україні можуть ввести обмеження на продаж енергетиків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *